De opzet van een les

De yogalessen worden gegeven in een cultuurcentrum met een grote natuurtuin. Een deel van de les (afhankelijk van de weersomstandigheden) doen we buiten in de natuur en een deel binnen.  

 

* De les begint met samen aankomen in de ruimte.

* We doen een activatie om het lichaam los te maken, op te warmen en alvast wat spanningen los te laten (dit kan zowel binnen als buiten).

* Daarna doen we yogahoudingen (asana's), soms losse houdingen en vaak in de vorm van een reeks. Dit kan een EBR serie (Energy Block Release) zijn of bijvoorbeeld een zonnegroet/ maangroet/ aardegroet/ groet aan de 4 windrichtingen... Als het even kan dan doen we dit (deels) buiten in de natuur.

* Daarnaast doen we nog andere oefeningen, zoals bijvoorbeeld een ademoefening (pranayama), een mindfulness oefening, een creatieve oefening,  mantra zingen/ luisteren... Ook dit doen we zoveel mogelijk buiten in de natuur.

* Dan volgt er nog een diepe ontspanning. Dit is een moment van alles een plekje geven en thuiskomen bij jezelf. We doen dit meestal binnen, liggend op de mat op de verwarmde vloer.

* We sluiten de les af met een kopje thee. Dit kan soms in stilte, soms napratend over de ervaringen.