Wat is kinderyoga?

Kinderyoga is een afwisseling van bewegen en ontspannen. Plezier staat voorop!

Het staat voor balans (terug) vinden in jezelf.

 

Kinderen moeten op jonge leeftijd al erg veel en het wordt steeds minder vanzelfsprekend om ook eens even 'niks' te doen en stil te zijn.

Tijdens de kinderyoga gaan we lekker veel bewegen, dansen, spelen en tussendoor ook ontspannen en stil zijn, door adem- en concentratieoefeningen. 

 

De yoga houdingen zijn aangepast aan de leeftijd van de kinderen. Zie het kopje Leeftijd.  Vaak zijn het dier-houdingen die je kort vasthoudt. 

Er is daarnaast veel ruimte voor muziek, klanken, kleuren, verhalen, massage, creatieve opdrachten, samenwerken en spelletjes. We gebruiken zoveel mogelijk alle zintuigen "zien, ruiken, voelen, horen en proeven" tijdens de lessen.

 

Heel belangrijk is, dat elk kind mag bewegen binnen zijn/haar eigen mogelijkheden en grenzen en elk kind mag zijn wie hij/zij is. Yogalessen zijn niet competitief, kinderen leren juist om samen te spelen en samen te werken.

De lessen hebben zoveel mogelijk een vaste structuur, maar er is ook ruimte voor inbreng van de kinderen zelf.

 

Door Kinderyoga verbetert: de concentratie, ontspanning, het zelfvertrouwen, positief denken, samenwerken en het werkt mee aan een soepel lichaam.

 

Bij praktische informatie staan de tijden en mogelijkheden van de lessen die ik aanbied.