Loslaten...

Een thema waar veel mensen tegenwoordig mee bezig zijn, zo ook ik. Zo gaat dat bij mij:


Vanmorgen was ik in het Slochterbos om een Mind-Walk Mandala wandeling uit te zetten voor volgende week. Kijken wat de mooiste route is, met de mooiste bomen en de meeste schatten om te verzamelen voor de mandala's. En na een poosje merkte ik hoe ik alleen maar in mijn hoofd zat. Alles willen plannen, vastleggen, regelen, organiseren. Ik kreeg er ineens bijna hoofdpijn van. 

Eerst maar eens even stilstaan en rustig en bewust ademen. Echt om me heen kijken en mijn voeten op de aarde voelen. Een paar oefeningen uit de yoga en Mind-Walk filosofie gedaan. Daarna als vanzelf: loslaten van alle ideeën in mijn hoofd en alleen maar 'zijn' in het bos. En toen pas zag ik dat de overvloed van de natuur overal is. Dat je het alleen pas echt kan zien als je eerst aan kan komen bij jezelf.


De grote wilde kastanje die ergens in dit bos zou moeten staan? Die heb ik niet gevonden... Maar ik heb wel de vogels gehoord, de zachte regendruppels op mijn huid gevoeld en de geur van de herfst in het bos geroken. 

Aan het eind van de wandeling voelde ik me een stuk lichter en tegelijkertijd voller. Tevreden met wat is.


Volgende week zaterdagochtend, 14 oktober, om 9.15 uur neem ik je mee het Slochterbos in om je dit ook te laten ervaren als je dat wilt. 

En of er dan nog kastanjes liggen, of dat ze allemaal verdwenen zijn in kinderzakken en tassen? Dat kan ik niet sturen... Het is wat het op dat moment is en dat is helemaal oké 😇🍁🍂🙏