Mandala maken in de natuur

Een mandala is een cirkelvormige, geometrische figuur, die we in deze workshop gaan maken in de natuur, met materialen die de natuur ons geeft.

We maken eerst een Mind-Walk wandeling, met milde yoga en mindfulness oefeningen, om aan te komen bij jezelf en in de natuur. Dan wandelen we verder om materialen te verzamelen en een mooie plek te zoeken om de mandala te leggen. Daar ga je in je eigen tempo, op gevoel,  je mandala leggen. Het is niet belangrijk of het 'mooi' wordt, het gaat om het intuïtief en creatief bezig zijn. We maken er een foto van en laten de mandala liggen, zodat hij weer opgenomen kan worden door de natuur. 

 

Dit proces heeft een rustgevende, helende werking. Het kan je creatieve ontwikkeling bevorderen, je helpen te groeien en je innerlijke kracht te vinden. Je komt dichter bij jezelf en daardoor kun je tot oplossingen komen die al ergens in jezelf verborgen lagen.

De cirkel staat voor oneindigheid en verbinding met alles in het Universum om je heen. Er is geen begin en eind, de kringloop van het leven. Een cirkel beschermt, geeft een gevoel van veiligheid en begrenzing.

 

Kortom: op een mindful manier zoeken we de verbinding op met jezelf en de natuur!

Als je dit een keer wilt doen en ervaren, alleen of met een groep(je), neem dan contact met me op. Dan kijken we samen naar een geschikte locatie, datum en tijd.

 

De mandala's hieronder zijn voorbeelden van wat ikzelf (soms samen met mijn zoon) het afgelopen jaar tijdens wandelingen gemaakt heb.